Qui som i què fem?

L’Agrupament Escolta Lluïsos de Gràcia és un agrupament escolta del barri de Gràcia de Barcelona, fundat el 1957.

L’agrupament està dins l’entitat cultural i esportiva Lluïsos de Gràcia i forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, un moviment estès en el territori que compte amb més de 15.000 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.

L’agrupament, organitza jocs, tallers, excursions i campaments. A part de les activitats que es fan tots els dissabtes (de 16:30 a 19 hores), anualment també programa sis excursions de cap de setmana, tres dies de campaments per Nadal, quatre per Setmana Santa i entre set i quinze dies a l’estiu. El 2007 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

A través d’aquestes activitats, l’entitat escolta promou entre els seus membres l’interès per tot allò que succeeix al seu voltant; el desenvolupament d’una consciència crítica i l’habitud de la col·laboració, la participació i el joc democràtic; el creixement com a persones solidàries i compromeses amb la pau, la justícia i la igualtat; la convivència i el respecte envers la diferència cultural des de la defensa de la llengua, la cultura i la història pròpies; el coneixement de la natura i el foment del consum responsable, i el treball de la dimensió interior de cadascú per desenvolupar els valors de la pròpia espiritualitat i respectar la dels altres.

Els nens s’agrupen per edats, en cinc unitats: castors/llúdrigues (6 i 7 anys), llops/daines (8, 9, 10), ràngers/noies guia (11, 12, 13), pioners/caravel·les (14, 15, 16) i TRUC (17 i 18 anys). Cada unitat està sota la responsabilitat d’un equip de caps que fan la seva tasca de manera voluntària i que treballen per l’educació en el lleure d’infants i joves, oferint-los l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia. L’entitat compta amb una centena escoltes i guies, i una trentena de caps.

L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 45 milions de membres arreu del món i presència en 160 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.

Foulard Passos'14-15 passos1516

A %d bloguers els agrada això: